Nyhet
Torsdag 25 okt 2012 11:14 | Div 2
Nomineringarna i Unibet 2:an
De bästa spelarna under årets säsong i division 2 har nu utsetts i tävlingen Unibet 2:an. Karlskrona AIFs Kristian Petersson är en av de nominerade från Östra Götaland, övriga är Peter Jansson och Peiman Eliassi, båda Oskarshamns AIK, och Johan Karlefjärd, Husqvarna FF.

I Södra Götaland, där Sölvesborgs GoIF spelade är följande spelare nominerade: Jonas Käck, Calle Genberg, båda IS Halmia, Marcus Rietz, Ramlösa Södra FF och Labinot Syla, Tvååkers IF, är Södra Götalands bästa division 2-spelare 2012. Nu gör de upp om utmärkelsen Sveriges bästa division 2-spelare, i tävlingen Unibet 2:anNu gör de upp om utmärkelsen Sveriges bästa division 2-spelare.– Det stod och vägde mellan Ambjörn Lennartsson och Peter Jansson i kategorin bästa målvakt, där Jansson drog längsta strået. Sedan måste jag nämna Peiman Eliassi som är en jättetalang med en enorm kämpaglöd. Hans framtid ser mycket ljus ut, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

– IS Halmia har i år två starka kandidater och vinnare. Målvakten Jonas Käck har varit en starkt bidragande faktor till lagets fina säsong, med bara 20 insläppta mål, samt Calle Genberg som mäktat med hela 22 mål under säsongen. Sedan måste jag också nämna Labinot Syla som sett riktigt stark ut i år på mittfältet och också varit målfarlig med 12 fullträffar i år, säger Jonas Nilsson.

Peter Jansson, Kristian Petersson, Johan Karlefjärd, och Peiman Eliassi tävlar nu mot spelarna i Sveriges övriga division 2-serier om titeln ”Sveriges bästa spelare i division 2”. Vinnarna presenteras i början av november.

Tävlingen Unibet 2:an firar 10 år och har under årens lopp belönat de spelare och klubbar som utmärkt sig i fotbollens division 2. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan tävlingen startade har Unibet delat ut över femhundratusen kronor till Sveriges division 2-föreningar.

Östra Götalands bästa division 2-spelare 2012 är:
Bästa Målvakt: Peter Jansson, Oskarshamns AIK
Bästa Back: Kristian Petersson, Karlskrona AIF
Bästa Mittfältare: Johan Karlefjärd, Husqvarna FF
Bästa Anfallare: Peiman Eliassi, Oskarshamns AIK

Södra Götaland
Bästa Målvakt: Jonas Käck, IS Halmia
Bästa Back: Marcus Rietz, Ramlösa Södra FF
Bästa Mittfältare: Labinot Syla, Tvååkers IF
Bästa Anfallare: Calle Genberg, IS Halmia

Bästa spelare i Sveriges övriga division 2-serier:
Norrland
Bästa Målvakt: Dejan Dimoski, Anundsjö IF
Bästa Back: Modou Saine, Anundsjö IF
Bästa Mittfältare: Sam Johnson, Härnösands FF
Bästa Anfallare: Ahmad Khreis, Selånger FK

Norra Svealand
Bästa Målvakt: Gabriel Bulut, Valsta Syrianska IK
Bästa Back: Marcus de Bruin, Sollentuna United FF
Bästa Mittfältare: Pontus Silfver, Hudiksvalls FF
Bästa Anfallare: Sencer Soguk, Valsta Syrianska IK

Södra Svealand
Bästa Målvakt: Mirhad Abdijanovic, Carlstad United BK
Bästa Back: Pontus Nordenberg, Nyköpings BIS
Bästa Mittfältare: Paul Torres, Nyköpings BIS
Bästa Anfallare: Vedran Benca, Värmbols FC

Västra Götaland
Bästa Målvakt: David Stenman, Torslanda IK
Bästa Back: Fredrik Brändén, IFK Uddevalla
Bästa Mittfältare: Magnus Lagerin, Tibro AIK FK
Bästa Anfallare: Robin Örtendahl, Torslanda IK

Bli kund hos Unibet och få 120% i bonus upp till 1200 kr


SportsEvent365
Buy tickets to every Premier Leauge match

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Fredag 09 maj 2014 14:57 | Allsvenskan
Kristianstads FF hoppas fortfarande på Daniel Nicklasson. Mittfältaren nobbade division 1-klubben i våras. Nu är framtiden osäker.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 14:36 | Div 5
På Motorpavallen tar en av seriefavoriterna, Jämhögs IF, emot nykomlingarna Fjärdsjömåla AIF. Sveriges Milan har haft en tuff inledning och nu väntar Jämshög på bortaplan, en tuff uppgift men Tobias Nordström hoppas att laget höjer sig några snäpp och åker ifrån Motorpavallen med poäng i bagaget.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 14:17 | Div 6
Miniderby mellan Belganet/Hallabro och Hoby GIF ser ut att dra till sig en månghövdad publik och fotbolliblekinge.se fortsätter sitt uppsnack med Hobys tränare Björn Bohlin som inte för så länge sedan tränade just BHIF.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 13:37 | Div 6
Ringamåla IK är tillbaka med dunder och brak i den blekingska fotbollen, tre vinster på fyra matcher är på förhand en stark inledning av division 6 västra. Inför kvällens drabbning mot Pukavik fick fotbolliblekinge.se några ord med Ringamålas David Smiding som är förhoppningsfull inför kvällens match på Pukaviks IP.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 12:14 | Div 4
Teknik mot evigt tjongande och fysisk fotboll, är det verkligheten när Svängsta/Asarum möter Sillhövda AIK på Marieborg ikväll? Fotbolliblekinge.se fick några ord med Sillhövdas Fredrik Kristoffersson som avslöjar kvällens matchplan, och det är inte med teknik grabbarna från Sillhövda ska vinna matchen.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 11:30 | Div 4
I senaste omgången fick IFK Karlshamn en rejäl bössa av Rödeby AIF, ikväll är det ett nytt östlag som ska försöka ge IFK en ny smäll. Men Magnus Wedin ser inte bakåt utan räknar med att hans IFK har studsat tillbaka till vinnarspåret när matchen mot Nättraby är över.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 11:21 | Div 5
AIK Atlas har så här långt överraskat på ett mycket positivt sätt i superfemman, ikväll är det FTT som står på programmet och Atlas tränare Alf Svensson räknar med en tuff fight men tror även att hans Atlas tar hem en ny trepoängare på Skogsvallen.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 10:34 | Div 6
En av kvällens begivenheter är mötet mellan Belganet/Hallabro och Hoby på Björkvallen i den västra sexan, en match som blir en extra krydda i serielunken för alla inblandade. Fotbolliblekinge.se fick några ord med hemmalagets tränare Magnus Svensson.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 09 maj 2014 07:00 | Div 6
Under fredagen spelas det ett kommunderby i Kyrkhult där Union tar emot gästande Gränum. Fotbolliblekinge.se tog kontakt med Martin Kronberg, tränare i Union för att höra vad han hade att säga inför matchen!

Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 08 maj 2014 22:37 | Div 3
Ronneby åkte till Hässleholm och Österås IP för att möta serieledarna och där fick man stöta på patrull. Skåningarna visade varför man leder serien och vann med dunder och brak. Ronnebys Kristoffer Israelsson är besviken när han berättar om matchen.

Läs mer (1 kommentarer)


Kommentarer (0)
Ingen har kommenterat den här artikeln ännu.
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Som en säkerhetsåtgärd för oss och dig som besökare kommer ditt ip-nummer att sparas tillfälligt i samband med att du skriver ett meddelande.
Fler nyheter
Fre 09 maj 14:57  |  Allsvenskan
KFF jagar Nicklasson
Fre 09 maj 10:34  |  Div 6
Svensson inför mötet med Hoby
Fre 09 maj 07:00  |  Div 6
Dags för kommunderby i Kyrkhult
Avspark.